Privatumo politika

Asmens duomenų apsauga

Atnaujinta: 2018-05-24 (Ketvirtadienis)

Informacija apie Asmens duomenų apsaugą

 

VšĮ Neuroharmonija direktorius  asmens duomenis tvarko vadovaudamasis Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB).

VšĮ Neuroharmonija darbuotojai teikia sveikatingumo paslaugas. Klientas norėdamas  gauti teikiamas paslaugas pasirašo sutikimą. Taip pat tyrimų tikslu, kartais pildoma anketa, atsakant į keletą klausimų apie savijautą prieš gaunamą paslaugą ir po paslaugos. Tuo tikslu,  asmens duomenys renkami: kliento Vardas ir Pavardė, bei dėl bendravimo dar telefono numeris ir elektroninis pašto adresas. Duomenys saugojami dešimt metų. Paskui sunaikinami. Jokiems tretiems asmenims asmenų duomenys neperduodami.

Asmuo turi teisę:

  • Gauti informaciją apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • Susipažinti su savo asmens duomenimis, kurie yra saugomi;
  • Prašyti ištaisyti neteisingus, netikslius ar neišsamius asmens duomenis;
  • Prašyti ištrinti (teisė „būti pamirštam“) asmens duomenis;
  • Nesutikti, kad būtų tvarkomi bet kokie su konkrečiu atveju susiję asmens duomenys;
  • Prašyti apriboti savo asmens duomenų tvarkymą;
  • Gauti savo asmens duomenis skaitmeniniu formatu ir persiųsti juos kitam duomenų valdytojui („duomenų perkeliamumas“);

Šios teisės padeda užtikrinti, kad informacija apie asmenį yra teisinga, kad ji prieinama tik tiems, kam suteikta teisė prie jos prieiti, ir naudojama tik teisėtais tikslais.

Asmens teisių įgyvendinimo tvarka

  • Asmuo, siekdamas įgyvendinti aukščiau nurodytas teises, gali pateikti VšĮ Neuroharmonija direktoriui  rašytinį prašymą (asmeniškai, paštu, per atstovą, ar elektroninių ryšių priemonėmis. (info@neuroharmonija.lt . tel. +37061115410 ,).
  • Prašymas turi būti įskaitomas, asmens pasirašytas, prašyme turi būti nurodyta: asmens vardas, pavardė, gyvenamoji vieta, duomenys ryšiui palaikyti ir informacija apie tai, kokią iš aukščiau nurodytų teisių ir kokia apimtimi jis pageidauja įgyvendinti.
  • VšĮ Neuroharmonija  administracija pateikia atsakymą asmeniui ne vėliau nei per 1 mėnesį nuo prašymo pateikimo dienos.

Asmens teisės nėra absoliučios

Įstatymuose gali būti numatyta išimčių, kai duomenų valdytojas asmens (duomenų subjekto) teisių gali neįgyvendinti:

  • Kai reikia užtikrinti valstybės saugumą ar gynybą;
  • Kai reikia užtikrinti viešąją tvarką, nusikalstamų veikų prevenciją, tyrimą, nustatymą ar baudžiamąjį persekiojimą;
  • Kai reikia užtikrinti svarbius valstybės ekonominius ar finansinius interesus;
  • Kai reikia užtikrinti tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą;
  • Kai reikia užtikrinti asmens (duomenų subjekto) ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.

Asmens duomenų saugumo pažeidimai ir apskundimas

  • Jeigu asmuo mano, kad pažeistos jo, kaip duomenų subjekto, teisės, arba nori gauti daugiau informacijos apie asmens duomenų tvarkymą, gali kreiptis į VšĮ Neuroharmonija atsakingą asmenį už asmens duomenų tvarkymą Kastytį Pažemecką  tel. 851115410 arba info@neuroharmonija.lt

Duomenų apsaugos darbuotojas  užtikriną slaptumą arba konfidencialumą, susijusį su jo užduočių vykdymu.

  • Jeigu asmuo nesutinka su VšĮ Neuroharmonija  Duomenų apsaugos darbuotojo  atsakymu, jis gali kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (VDAI), Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, Tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, el. p. ada@ada.lt.

Comments are closed.